Advocatenkantoor in Den Haag voor insolventierecht, ondernemingsrecht en het familierecht.
RECHTSGEBIEDEN
Insolventie en herstructurering
Faillissement en dan?
Iedere onderneming komt wel eens in aanraking met een faillissement. Door het maken van heldere afspraken met uw relaties is het mogelijk om eventuele schade door een faillissement te beperken. Daarbij kan worden gedacht aan het hanteren van algemene voorwaarden waarin bijvoorbeeld is bepaald dat u eigenaar blijft van de door u geleverde zaken totdat de klant de koopsom volledig heeft voldaan. Of aan het recht van reclame of aan het retentierecht, waardoor u in geval van faillissement de door u geleverde zaken gemakkelijk weer terug kan krijgen.
Financiering (insolventie) en herstructurering
Het kan gebeuren dat uw eigen onderneming in zwaar weer komt te verkeren. Een grote klant betaalt haar rekening niet, de vraag naar uw product valt weg of de financier twijfelt over de continuïteit van uw onderneming. Het is dan zaak om tijdig in te grijpen. Daarbij kan dan onder meer worden gedacht aan het bemiddelen bij en bereiken van (buitengerechtelijke) akkoorden met schuldeisers zoals de bank en de belastingdienst, het opzetten van andere vennootschappelijke structuren, het afstoten van bedrijfsonderdelen en het laten afvloeien van personeel.
Aansprakelijkheid
Ook kan voorkomen dat een bestuurder, eventueel voorafgaand aan het faillissement, tegenover uw onderneming heeft gehandeld op een manier die niet toelaatbaar is en waardoor uw onderneming schade lijdt. Beoordeeld moet dan worden in hoeverre dit handelen onrechtmatig is en de bestuurder persoonlijk aansprakelijk is voor de door uw onderneming geleden schade. Bent u zelf deze bestuurder en wordt u in die hoedanigheid aansprakelijk gesteld, dan kunnen wij u bijstaan om die aansprakelijkheid af te wenden.
Faillissementen in behandeling - Informatie voor crediteuren
Wanneer u een schuldeiser bent in een faillissement dat door ons kantoor wordt behandeld, dan kunt u de vorderingen die dateren van vóór de datum van het faillissement bij ons indienen, onderbouwd met de achterliggende stukken, zoals bijvoorbeeld kopieën van facturen. Als u aanspraak maakt op een eigendomsvoorbehoud, dan verzoeken wij u dat zo snel mogelijk en op zijn laatst tien dagen na de uitspraak van het faillissement te doen, met een juiste onderbouwing van die aanspraak.
Indien u als schuldeiser aanspraak maakt op rente, dan verzoeken wij u slechts de verschuldigde rente per faillissementsdatum te berekenen en apart in uw opgave te specificeren. Rente van na faillissementsdatum kan (behoudens uitzonderingen) niet geverifieerd worden (artikel 128 Faillissementswet).
Wanneer u informatie zoekt over de stand van het faillissement van een rechtspersoon (BV of NV), dan kunt u die vinden in het Centraal Insolventieregister op de website Rechtspraak.nl. U kunt daarin zoeken op de handelsnaam of op het handelsregisternummer van de gefailleerde.
Ondernemingsrecht en verbintenissenrecht
Rechtsbijstand voor ondernemers
Haasjes Advocatuur biedt bijstand aan ondernemers zowel met betrekking tot de interne aspecten binnen de onderneming en tussen de ondernemer(s) en de onderneming als met betrekking tot de externe aspecten tussen de ondernemer/onderneming en derden.
Personen- en familierecht
Haasjes Advocatuur biedt tevens advies en bijstand op het gebied van het personen- en familierecht aan ondernemers en particulieren. Zo kunt u bij ons terecht voor onder meer voor vragen en geschillen aangaande echtscheiding, beëindiging van samenleving, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, verdeling van de huwelijksgemeenschap, alimentatie en het ouderschapsplan.
Met name bij een echtscheiding of beëindiging van samenleving kunnen veel zaken spelen waarover afspraken moeten worden gemaakt. Ondersteuning en begeleiding van een deskundige advocaat is hierbij van belang. Bij ieder geschil wordt in overleg met de cliënt nagegaan of partijen met hulp van hun raadslieden onderling tot overeenstemming kunnen komen. Mocht dat niet lukken, dan bieden we gedegen rechtsbijstand in de benodigde procedures.
Mediation
Mediation is een vorm van conflictoplossing waarbij de partijen die met elkaar in conflict zijn zelf onder leiding van een onafhankelijke mediator trachten tot een oplossing van het geschil/de geschillen te komen. Bij ons kantoor kunt u ook terecht voor mediation.
Binnen een mediation komen cliënten onder begeleiding van een mediator zelf tot afspraken in plaats van dat een rechter beslissingen neemt. Er kan ook aandacht worden besteed aan onderwerpen die in een procedure niet worden behandeld. Daarbij kunnen partijen tot oplossingen komen die een rechter in een procedure niet zal beslissen.
Over het algemeen verloopt een mediationtraject sneller dan een procedure bij de rechtbank en brengt een mediation minder kosten met zich mee dan een procedure.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.AccepteerWeiger